یک استاد دانشگاه در گفت و گو با شفاف مطرح کرد :
شفاف:کاهش ازدواج، و عدم تمایل جوانان به زندگى زناشویى و روى آوردن به زندگى مجردی فاجعه بزرگى است و آمار ها حاکی از افزایش طلاق و کاهش ازدواج است و این آمار گریز از تشکیل خانواده در جامعه اسلامی ایران بعداز گذشت 32 سال از عمر انقلاب اسلامی دارد واین در حالی است که یکی از دستورات موکد اسلام تشکیل خانواده است و یا به عبارتی دیگر آمار ها نشان دهنده متزلزل شدن بنیاد خانواده در جامعه اسلامی ما است.
در این خصوص امان قرایی مقدم جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار شفاف با تاکید بر اینکه مهمترین عامل کاهش ازدواج مسئله اشتغال و اقتصاد است گفت : به طور کلی چند عامل در کاهش ازدواج دخیل هستند که مهمترین و اساسی ترین عامل اشتغال جوانان و اقتصاد محسوب می شود .
وی تصریح کرد : تا زمانی که جوانان امنیت شغلی و اقتصادی نداشته باشند و از نظر اشتغال دچار مشکل باشند و به دنبال آن مسکن در اختیار نداشته باشند ،همچنان نرخ ازدواج در جامعه کم خواهد بود و سن ادواج افزایش پیدا می کند.
این استاد دانشگاه به دیگر عوامل کاهش ازدواج اشاره کرد و یاد آور شد : تحصیل جوانان در دانشگاهها موجب شده تا ازدواج 4 سال به تاخیر بیفتد .
قرایی عامل دیگر کاهش ازدواج را تفریحات بیرون از خانه دختران و پسران عنوان کرد و اظهار داشت : به دلیل مهیا شدن تفریحات جوانان در بیرون از خانه و رابطه نامناسب میان آنها دختران و پسران تن به ازدواج نمی دهند و این عامل عاملی است در حال حاضر خود نمایی می کند.
وی تاکید کرد : در کل دنیا و ایران سن ازدواج افزایش یافته و نرخ ازدواج کاهش پیدا کرده است اما در ایران عامل مهم وضعیت معیشتی و اقتصادی است که مانع ازدواج جوانان می شود .
این استاد جامعه شناسی گفت : سن ازدواج افزایش داشته و در خبری که اخیرا منتشر شده میانگین سن ازدواج دختران را 22 و پسران را 26 اعلام کرد که به نظر می رسد این آمار اشتباه است و میانگین سن ازدواج دختران 24/5ـ25 و میانگین این سن در پسران 27/5ـ 28 است.
قرایی بالا رفتن خط فقر را از دیگر عوامل کاهش ازدواج دانست و اظهار داشت : خط فقر بالا رفته و کسی که در آمد ماهیانه اش زیر 800 هزار تومان باشد زیر خط فقر است و با کمتر از این مبلغ در تهران نمی توان زندگی کرد.
وی معتقد است چنانچه شغل و مسکن جوانان مهیا شود ازدواج نیز به دنبال ان افزایش می یابد.
این استاد دانشگاه در خصوص علل افزایش طلاق گفت : 18 عامل موجب طلاق میشود.یک مسئله اقتصاد وتامین نشدن مخارج زن است که منجر به طلاق می شود و دیگر عامل دوساختی شدن جامعه است یعنی تفاوت در طرز فکر،مردان در گذشته فکر می کنن و زن را مطیع و خانه دار می خواهند در صورتی که زنان می گویند در قرن 21 هستیم و زن و مرد تفاوت چندانی ندارند.
قرایی ازدواج نامناسب را عامل دیگری در افزایش طلاق عنوان کرد و تصریح کرد:تفاوت فرهنگی و سنتی و عدم شناخت دختر و پسر قبل از ازدواج منجر به طلاق میشود،دوران نامزدی کوتاه موجب عدم شناخت طرفین شده و این موضوع طلاق را در پی دارد.
وی ادامه داد : اعتیاد،بیماری های خاص،ناتوانی جنسی مردان،شغل،تحصیلات،ازدواج های اجباری ، مهریه بالاو ازدواج هایی که برای مهریه است را از دیگر عوامل افزایش طلاق است.متاسفانه مهریه های بالا و مخارج دوران ازدواج در بین جوانان ترس ایجاد می کند و موجب کاهش ازدواج می شود.
این استاد جامعه شناسی در پایان اظهار داشت : مهریه های بالا و چشم و هم چشمی موجب طلاق است و ازدواج ها باید ساده شود.
اگر زوجین با هم بر سر مساله بچهدار شدن تفاهم داشته باشند، قاعدتا باید حداکثر یک سال پس از ازدواج، اولین بارداری صورت بگیرد….
در این میان، به زوجهایی که در سنین بالا – 35 تا40 سالگی – ازدواج میکنند توصیه میشود هرچه زودتر اقدام به بارداری کنند؛
چون بعد از سن 35 سالگی شانس بارداری کاهش مییابد. برخی از زوجها به دلیل اینکه در ظاهر مشکلی ندارند، تصور میکنند که دچار نازایی نمیشوند. اگرچه احتمال نازایی در افرادی که مبتلا به تخمدان پلیکیستیک هستند، سابقه عمل جراحی دارند یا به بیماریهای دیگری مبتلا هستند باعث اختلال تخمکگذاری میشود و همچنین در افرادی که پیشگیری طولانیمدت داشتهاند، بیشتر است.
اما فقدان این موارد، تضمینی بر این مساله نیست که زوجی برای مدت زمانی طولانی، از بارداری پیشگیری کند. به طور کلی، اگر مدت زمان پیشگیری (چه به روش طبیعی و چه روشهای مختلف دیگر) طولانی باشد، احتمال نازایی به وجود میآید؛
چون شما و همسرتان از هنگام ازدواج به دلیل عدم تمایل به بارداری بررسی نشدهاید و از نازایی خود غافل میمانید. از سوی دیگر در این میان باور غلطی وجود دارد که استفاده از قرص ضدبارداری باعث نازایی میشود. چنین باوری درست نیست.
تا زمانی که فرد قرص میخورد تخمکگذاریاش متوقف شده و بعد از قطع قرص، مجددا تخمکگذاری شروع میشود. لازم به ذکر است یکی از عواملی که در پیشگیریهای طولانیمدت باعث نازایی میشود، عفونت مکرر و چسبندگی لولههای رحمی است.
بنابراین به طور کلی، پیشگیری طولانیمدت به زوجها توصیه نمیشود و زوجها حداکثر یک تا 2 سال بعد از ازدواجباید اولین بارداری را تجربه کنند. ما به هیچعنوان به زوجین توصیه نمیکنیم که بارداری خود را تا 10 سال به تعویق بیندازند اما اگر زوجی پس از این مدت زمان تمایل به بارداری داشت، حتما باید قبل از بارداری تحت مشاوره قرار بگیرد، البته به همه زوجها، مشاوره قبل از بارداری توصیه میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.